Denk Spelletjes

Spelletjes / Denk Spelletjes

Sorteer op   Populariteit Alfabetisch Nieuwste

Laat jij graag je hersens kraken?

Speel het nieuwe spelletje: Doolhof Spelletjes

Dan zit jij hier op het juiste adres! Wij hebben vele denkspelletjes waarbij je je IQ kunt trainen zoals educatieve rekenen en puzzel spellen. Je kunt vervolgens je IQ testen in één van de quizzen. Wil jij je topografische kennis wat bijscholen dan hebben we ook leuke topo spellen. Kaartspellen zijn ook zeer populair op het internet, wij hebben o.a. Patience (Spider Solitair), Hartenjagen, Freecell en het beroemde Nederlandse kaartspel Klaverjassen. Ook voor kinderen en ouderen die van bordspellen en gezelschapsspellen houden hebben wij volop keuze: online Scrabble (Wordfeud), Rummikub & Monopoly. Vind jij het gooien van een dobbelsteen leuker kies dan voor Yahtzee of Backgammon. Veruit het populairste puzzelspelletje op deze website is Mahjong Titans, hierbij moet je een hele grote stapel majong stenen wegspelen door telkens 2 dezelfde blokken bij elkaar te zoeken. Als laatst hebben wij ook de ongekend populaire tablet en mobiel spel Candy Crush, een remake van het PopCap spel Bejeweled. Veel plezier met de leuke en uitdagende puzzels!

De voordelen van denk spelletjes

Nog een voordeel van spelletjes, is dat ze je kunnen helpen om tactisch te leren denken. Om zulke spelletjes te vinden, moet je zoeken onder de categorie ‘denk spelletjes’. Hieronder vind je alle spelletjes die wat denkwerk van je vergen. Durf jij die uitdaging aan. Sommige kinderen vinden de denk spelletjes op het eerste gezicht wat minder leuk, juist omdat ze iets ingewikkelder in elkaar kunnen zitten. Maar dit is ook wat een spelletje juist heel leuk kan maken. Wanneer je het eenmaal onder de knie krijgt, zul je nooit meer willen stoppen.

Kies wat jou het meest ligt

Welk denk spelletje kies jij? Er zijn honderden verschillende soorten: van puzzel spelletjes tot spelletjes waarbij je moet spellen, van strategische oorlogsspellen tot geheugenspellen die je geheugen een stuk kunnen opschroeven. Hierbij verschilt het ook heel erg hoeveel je er eigenlijk echt voor moet nadenken. Heb je even geen zin in teveel hersenactiviteit, ook dan zitten er vaak nog veel leuke spelletjes tussen die wat simpeler en luchtiger zijn. Ook bestaan er verschillen tussen denk spelletjes voor wat oudere kinderen en denk spelletjes die ook geschikt zijn voor jongere kinderen. De keuze is helemaal aan jou.

Waarom je vooral spelletjes moet spelen

Online games hebben heel veel verschillende voordelen. Ten eerste is het gewoon een leuke tijdsbesteding. Wanneer je eenmaal achter je computer of laptop zit, kom je er voorlopig ook niet weer achter vandaan. Je kunt nieuwe dingen leren door spelletjes te spelen, zeker wanneer je kiest voor de wat meer educatieve spelletjes. Je kunt jezelf nieuwe vaardigheden aanleren, bijvoorbeeld behendigheid. Hiervoor kan je vooral spelletjes spelen waarbij je reactievermogen belangrijk is. Zo is er bij alle categorieën wel iets aan te wijzen wat bijdraagt aan je ontwikkeling, of waardoor de spelletjes op een andere manier voordelig voor je zijn.

Alle Denk Spelletjes zijn gratis te spelen. Er zit altijd een leuk game bij voor jou. Wij plaatsen de leukste kinderspelletjes, gratis games en online spellen op ons spelletjesplein en speeleiland. Spelle heeft de leukste verzameling Denk Spelletjes van Nederland en België! Kies een Denk Spelletjes of één van de andere funnygames & kinderspellen en ga direct online spele. Iedere dag weer nieuwe fun games speele. Je verveeld je nooit op deze verslavende speletjes site. Heel veel speel plezier gewenst op deze spelletjespagina!